بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست ؛
بازاریابی شبکه های اجتماعی (SMM) چیست؟
پیش از شروع و پرداختن به تکنیکها و اصول بازاریابی شبکه های اجتماعی لازم است به تعریف آن بپردازیم. به معنای ساده Social Media Marketing (SMM) استفاده از شبکههای اجتماعی مختلف و تولید محتوا در آنها برای تحقق اهداف بازاریابی و فروش است.
اما اگر بخواهیم کاملتر توضیح دهیم باید بگوییم بازاریابی شبکه های اجتماعی به معنای بهرهگیری از پلتفرمهای اجتماعی برای برقراری ارتباط با مخاطبان، برندسازی، افزایش فروش و حتی افزایش ترافیک وبسایت است. در این سیستم شما درگیر انتشار بهترین محتوا، شنیدن حرف های فالوئرها و تعامل با آنها، تحلیل نتایج و اجرای کمپینهای تبلیغاتی میشوید.
مهمترین رسانه های اجتماعی که این روزها کاربرد زیادی دارند شامل فیسبوک، اینستاگرام، توییتر، لینکدین، پینترست، یوتیوب و اسنپچت هستند.
مزایا و اهمیت بازاریابی شبکه های اجتماعی برای کسب و کارهای آنلاین
بدون شک همانطور که شما ساعتها از زمان خود را در شبکههای اجتماعی مختلف صرف میکنید، کاربران خیلی زیادی هم هستند که کمتر یا بیشتر از شما در این پلتفرمهای اجتماعی حضور دارند. ضمن اینکه تمام هدف این رسانهها برقراری ارتباط و تعامل بیشتر و دو سویه است که باعث میشود اثربخشی محتوا و فرایندهای بازاریابی شما بیشتر شود. به همین دلیل حضور کسب و کارها در شبکه های اجتماعی اهمیت زیادی دارد، ولی باید هر برندی با توجه به ماهیت شغلی، مخاطبان هدف و بسیاری از موارد دیگر بستر مورد نظر خود را انتخاب کند.
مزایای مهم بازاریابی شبکه های اجتماعی
همانطور که گفتیم حضور و بازاریابی در در رسانههای اجتماعی اهمیت زیادی دارد. بنابراین انتخاب این روش میتواند مزایای مهمی داشته باشد که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
1. افزایش آگاهی از برند (Awareness)
2. تولید سرنخهای باکیفیت
3. بهبود نرخ تبدیل
4. برقراری روابط عمیق، بلند مدت و دوسویه با مخاطبان
5. تحلیل رقبا و یادگیری از آنها
6. افزایش ترافیک ورودی برای سایت
7. اثرگذاری رو سئو و بهبود رتبه در موتورهای جستجو
8. دریافت اطلاعات مخاطبان و فالوئرها
9. افزایش وفاداری مشتریان
10. ایجاد ارزش افزوده
11. بهبود اعتبار برند
12. هزینه و اثربخشی خوب
13. رهبری بازار و رهبری فکری
14. تبدیل شدن به منبع محتوا
15. رفتارشناسی مشتری
16. راهاندازی امور مشتریان و پشتیبانی
17. انسانیسازی برند
انواع بازاریابی شبکه های اجتماعی
بازاریابی شبکه های اجتماعی انواع مختلفی دارد. ولی به طور کلی این راهکار در چهار دستهبندی اصلی تقسیمبندی میشود که در ادامه به آنها اشاره میکنیم:
1. شبکهسازی اجتماعی (فیسبوک و لینکدین)
2. میکروبلاگینگ (توییتر و تامبلر)
3. بهاشتراکگذاری تصویر (اینستاگرام، اسنپ چت، پینترست)
4. بهاشتراکگذاری ویدیو (یوتیوب، فیسبوک لایو، پریسکوپ و ویمئو)